divendres, 27 de novembre de 2015

EL PROJECTE LOGIS OCUPACIÓ LA RIERA DE CALDES INICIA LA FASE PROFESSIONALITZADORALa logística industrial i la distribució de mercaderies són una activitat empresarial amb un pes molt destacat al nostre mercat de treball. La situació estratègica de l’àrea territorial de la Riera de Caldes, la presència d’equipaments significatius pel sector com ara la Central Integral de Mercaderies (CIM) i un elevat número d’empreses dedicades al proveïment de serveis logístics i activitats afins són peces clau per al nostre desenvolupament econòmic. Aquests factors fan del territori una plataforma logística que ha de veure’s consolidada amb la projectada instal·lació de la Central Intermodal ferroviària de La Llagosta i amb el Pla de desenvolupament urbanístic de la Riera de Caldes Sud .

El projecte LOGIS OCUPACIÓ 2015-16 de la RIERA DE CALDES s’inscriu en una de les línies estratègiques del nostre territori, Suport a la logística avançada i Millora de l’oferta de formació professionalitzadora, impulsades per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en representació dels municipis de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, i Sentmenat.  Amb aquesta actuació  volem d’afavorir la competivitat de les empreses incloses als sistemes productius locals, enfortir la col·laboració público-privada i generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l’atur.

Durant la primera fase del projecte es va iniciar el Grup d’experts en logística, constituït per representats d’entitats formatives, d’I+D, i responsables d’empreses del territori, especialitzats en l’àmbit logístic. La seva participació en les sessions de treball realitzades ha contribuït al disseny d’itineraris formatius vinculats a l’emmagatzematge, que possibilitaran la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades residents als municipis de la Riera de Caldes.

La segona fase s’iniciarà al mes de desembre, amb la realització de Monogràfics sobre el Mercat de Treball de la Logística a cinc dels municipis de la Riera de Caldes.  Aquestes sessions tenen un doble objectiu: el primer és donar a conèixer les tendències i els escenaris de futur del sector, la seva rellevància al nostre territori i els perfils i les competències més valorades a les ocupacions de la logística; el segon és informar de dues propostes formatives que s’iniciaran al mes de gener en el marc del projecte: 

- Formació d’Operari/ària de Magatzem
- Formació de Gestor/a de Magatzem

Aquestes accions formatives són gratuïtes per a les persones participants i s’adrecen preferentment a persones aturades majors de 45 anys, aturats de llarga durada i/o joves, i inclouen formació professionalitzadora, informàtica i anglès per a magatzems, i estades pràctiques en empreses.

El programa LOGIS OCUPACIÓ 2015-16 de la RIERA DE CALDES és una de les tres iniciatives del Vallès Occidental subvencionada dins del marc de la convocatòria Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona.

Les persones interessades en assistir als Monogràfics poden inscriure-s'hi a https://es.surveymonkey.com/r/logisocupacio2015 o adreçar-se al seu ajuntament.