divendres, 31 d’agost del 2012

Nous requisits per obtenir l'ajuda del Pla Prepara


Imatge del portal cifpmantenimiento.es
Durant aquests dies si heu estat atents a les noticies haureu escoltat o llegit novetats sobre ajudes en matèria d’ocupació. 

Doncs bé, per esclarir-vos una mica el tema, el passat divendres el Consell de Ministres va aprovar la pròrroga del Pla Prepara  (una ajuda de 400 euros mensuals adreçada als aturats de llarga durada que hagin esgotat totes les prestacions per desocupació) sempre i quan compleixin aquests requisits: 

  • Beneficiaris que tinguin 2 familiars al seu càrrec podran cobrar 450€ en lloc de 400€.
  • El beneficiari haurà d’haver estat desocupat un mínim de 12 mesos dels últims 18, situació que el catalogarà com aturat de llarga durada.
  • I els sol·licitants hauran de garantir que han estat en procés de recerca activa de treball durant un període mínim de 30 dies (acreditant que ha visitat les oficines de l’INEM, ha realitzat cursos i/o acceptat treballs temporals breus).
Així doncs, els aturats de llarga durada que visquin amb els pares o els avis (i que cobrin 481€ per cap de mitjana) deixaran de rebre l’ajuda. Es a dir, la renda mitjana de cada habitant del nucli familiar supera el 75% del salari mínim (481€), la prestació del Prepara no es concedirà.  

Però, què es el pla Prepara...?
Es un programa de requalificació professional del Govern estatal que dóna una prestació a aturats de llarga durada sempre i quan hagin esgotat la prestació i estiguin realitzant accions de formació.

S’adreça a...
Persones en situació d’atur que hagin esgotat la protecció per desocupació o subsidi o que no tinguin cap tipus d’ingrés, tenint en compte que es valoren les rendes per unitat familiar (481€, el 75% del Salari Mínim)
 
Els beneficiaris tenen dret a...
  • Ajudes econòmiques de 399’38€ al mes, durant 6 mesos (el 75% del IPREM)
  • Accés a formació professional en sectors emergents i amb major potencial de creixement
A partir de quan es pot sol·licitar?
  • La prestació s’adreça a persones que esgotin o hagin esgotat les ajudes entre el 16 de febrer de 2011 i el 15 de febrer de 2013.
  • L’ajuda és compatible amb altres prestacions de les comunitats autònomes.

Si voleu obtenir més informació sobre el tema, feu un clic aquí o visiteu l’Oficina de Treball que us correspongui.