dilluns, 9 de juliol del 2012

Saps de que vols treballar?


És molt important, en aquests temps que corren, saber de què vols treballar. No val dir de “qualsevol cosa...” i quedar-te tan ample! Has de pensar, reflexionar, i sobre tot conèixer-te a tu mateix per saber triar quina serà la teva ocupació en el futur.

El perfil professional.
T’has plantejat mai quin és el teu perfil professional? El perfil professional d’una persona es defineix a partir de la formació, experiència i les competències de que disposa. Amb aquest perfil sabrem si podem exercir una o més ocupacions.
Imatge del portal consejosgratis.es
  • Quines són les teves característiques de personalitat que millor et defineixen?
  • Quines són les teves habilitats que millor se’t donen? I les que no?
  • Quins són els coneixements que pots aportar al mercat de treball?
Aquestes i moltes d’altres preguntes t’hauràs de fer per acabar coneixent-te a tu mateix i poder començar així amb el procés de recerca de feina. D’aquesta manera podrem decidir quin tipus d’accions hem de prendre per arribar a desenvolupar la feina que ens agrada i poder millorar la nostra ocupabilitat.

En definitiva, què haig de fer per trobar una feina de qualitat i que em falta per aconseguir-la (motivació, experiència, formació, disponibilitat...)

Però si et costa reflexionar sobre les habilitats que tens, o sobre quins són els coneixements que pots aportar al mercat de treball et presentem una eina que t’ajudarà a definir-te professionalment. Es tracta de l’eina Cloe, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta aplicació et farà un seguit de preguntes en què t’hauràs de posicionar sobre situacions que es poden donar en l’àmbit laboral o en l’entorn personal. L'eina Cloe dura aproximadament 1 hora, però no us preocupeu, si no teniu temps d'acabar, només cal que deseu (amb el botó de desar i recuperar) i podreu recuperar les dades en qualsevol moment.

Us recomanem que entreu i la proveu, sobretot si no teniu clar el vostre objectiu professional!!